مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری (آبفا) یزد با بیان اینکه ۳۰ درصد شبکه آبرسانی استان نیاز به اصلاح و بازسازی دارد، میزان هدررفت آب را ۱۹ درصد ذکر کرد و گفت: ۱۰ درصد آن مربوط به فرسودگی شبکه‌ها و انشعاب هاست.

یزد فردا: اصغر ریاضتی در نشست با اعضای شورای شهر یزد، میزان تولید آب مرکز استان را ۱۲۰ هزار مترمکعب در شبانه روز از منابع زیرزمینی و ۱۱۰ هزار مترمکعب از منابع انتقالی عنوان کرد و افزود: میزان تولید و مصرف با یکدیگر تفاوت قابل ملاحظه ای دارد که این موضوع در بحث آب بدون درآمد قابل مشاهده است .

به گفته وی سرانه مصرف جمعیت شهر یزد ۲۱۴  لیتر در شبانه روز است و این عدد در روزهای گرم سال افزایش می یابد.

 ریاضتی با اشاره به این که میزان بارش در ایران حدود یک سوم رقم جهانی است، گفت: میانگین بارش ها در ۱۰ سال اخیر استان ،۸۶.۹ میلی متر است که این نشان دهنده  میزان بارندگی کم در حوضه های آبریز منطقه است .

وی افزود: شهر یزد ۲ هزار و ۷۹۰ کیلومتر شبکه توزیع و ۹۰ کیلومتر خط انتقال آب دارد که  طبق برآوردهای صورت گرفته  حدود یک سوم  شبکه ها فرسوده و نیازمند به اصلاح و بازسازی دارد.

ریاضتی اجرای عدالت توزیع کیفیت آب را از جمله فعالیت‌های دارای اولویت شرکت دانست و خاطرنشان کرد: برای بهره مندی تمامی شهروندان از آب با کیفیت یکسان باید پروژه « رینگ » آب شهری اجرا شود که اعتبار مورد نیاز برای اجرای آن ۷۵۰ میلیارد تومان محاسبه شده است.

مدیرعامل شرکت آبفا یزد پیاده سازی سیستم تله متری و کنترل آب مرکز استان را از دیگر طرح‌های دارای اولویت عنوان کرد و گفت: افزایش ضریب اطمینان شبکه و تنظیم مناسب فشار در نقاط شبکه ،جلوگیری از سرریز و هدر رفت آب مخازن ، کاهش هزینه های نیروی انسانی ،امکان تعبیه سیستم حفاظت در چاه ها و مخازن و جلوگیری از سرقت و غیره از اهداف اجرای این سامانه است.

مدیرعامل شرکت آبفا یزد گفت: در حال حاضر  ۶۷۵ کیلومتر شبکه فاضلاب در شهر اجرا ، ۴۶ هزار فقره انشعاب نصب و ۱۵۳ هزار نفر تحت پوشش شبکه فاضلاب قرار گرفتند.

استان یزد ۳۹۵ هزار مشترک آب دارد که ۷۸ درصد آن مربوط به بخش خانگی و بقیه مربوط به بخش های غیرخانگی است.

  • نویسنده : یزدفردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا